Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη , Τουρκία 17 Ιουνίου 2020

Κατσαπλιάδες των Ερντογάν & Σάραζ κακοποίησαν Αιγύπτιους… Οργή Καΐρου!

Κατσαπλιάδες των Ερντογάν & Σάραζ κακοποίησαν Αιγύπτιους… Οργή Καΐρου!
Την οργή των αιγυπτιακών αρχών προκάλεσε η απαγωγή και κακοποίηση Αιγύπτιων υπηκόων στη Λιβύη από μισθοφόρους συμμάχους του Φαγέζ αλ Σάρατζ που πιθανότατα πρόσκεινται στον Ταγίπ Ερντογάν. Η κυβέρνηση Σίσι δέχεται πιέσεις από Αιγύπτιους αξιωματούχους για την απέλαση του πρέσβη του Σάρατζ στο Κάιρο και την αντικατάστασή του με πρέσβη του Χαφτάρ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΝΔΙΑ

Tα Ηνωμένα Έθνη προέτρεψαν την Τρίτη τις αρχές της Λιβύης στα δυτικά της χώρας να διερευνήσουν τις κατηγορίες «ότι δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA – Φαγέζ αλ Σάρατζ) με έδρα την Τρίπολη έχουν θέσει υπό κράτηση και έχουν κακοποιήσει μια ομάδα Αιγύπτιων εργατών». «Η UNSMIL ανησυχεί για τη σύλληψη, την κράτηση και την κακομεταχείριση μεγάλου αριθμού Αιγύπτιων υπηκόων» στην πόλη Ταρχούνα, ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη στο λογαριασμό της στο Twitter.

Κάλεσε τις τοπικές αρχές στην Τρίπολη να «διενεργήσουν άμεσα έρευνα για τις πράξεις που ενδεχομένως παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της Λιβύης βάσει του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με την απαγόρευση βασανιστηρίων, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας».

Bίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε Αιγύπτιους εργάτες να στέκονται ξυπόλητοι στο ένα πόδι στην καυτή άμμο κρατώντας σηκωμένα τα χέρια τους. Οι Αιγύπτιοι κατηγορήθηκαν ότι υποστήριζαν τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, ανέφεραν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube