REAL TIME |

Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 16 Απριλίου 2020

Κι όμως! Δεν έχουμε «μαντρωθεί» όσο νομίζουμε κι επιπλέον «χαλαρώνουμε» – Τι μαρτυρούν τα κινητά

Κι όμως! Δεν έχουμε «μαντρωθεί» όσο νομίζουμε κι επιπλέον «χαλαρώνουμε» – Τι μαρτυρούν τα κινητά

Στοιχεία-έκπληξη από τα δεδομένα των κινητών για τις μετακινήσεις – Κόντρα στην αίσθηση των ημερών, η μείωση των μετακινήσεων στη χώρα μας είναι μικρότερη από άλλες – Επιπλέον, δείχνει να αυξάνεται τις τελευταίες μέρες – Συγκριτικά δεδομένα της apple που καταρρίπτουν πρόσφατα στερεότυπα και προκαλούν έκπληξη

Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων κίνησης πεζών και οχημάτων, όπως αυτά προκύπτουν από τα δεδομένα των κινητών Apple.

Κόντρα στην αίσθηση ότι οι Έλληνες εφαρμόζουν ένα πολύ αυστηρό lockdown σε σχέση με άλλες χώρες, προκύπτει από τα δεδομένα ότι η μείωση των μετακινήσεων – αν και δραστική – υπολείπεται της μείωσης των μετακινήσεων στις περισσότερες πόλεις του κόσμου.

Επιπλέον, μετά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου καταγράφεται μια χαλάρωση, καθώς οι μετακινήσεις πεζών και οχημάτων δείχνει να ακολουθεί μια αυξητική πορεία.

Το σετ των δεδομένων βασίζεται μόνο στα κινητά apple, αλλά είναι ένας καλός δείκτης της γενικότερης συμπεριφοράς και κυρίως επιτρέπει ευθείες συγκρίσεις μεταξύ πόλεων και χωρών.

Τα δεδομένα είναι αποκαλυπτικά και καταρρίπτουν πρόσφατα στερεότυπα σχετικά με τα lockdown και την αυτοπειθαρχία των πληθυσμών:

Αθήνα: Πεζοί -64%, Οχήματα -68%

Η μείωση στις διαδρομές πεζών είναι στο 64% και τον οχημάτων στο -68%. Η μείωση άγγιξε το 70% και στις δυο κατηγορίες την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Όμως από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου φαίνεται ότι η κίνηση αυξάνεται.

Από μόνο του το στοιχείο είναι εντυπωσιακό, αλλά πώς συγκρίνεται με άλλες χώρες;

Για τη συνέχεια NewMoney

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube