Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 13 Απριλίου 2020

Οι S-500 θα μεταμορφώσουν ριζικά τη ρωσική αεράμυνα

Οι S-500 θα μεταμορφώσουν ριζικά τη ρωσική αεράμυνα

Για εκ θεμελίων μεταμόρφωση της ρωσικής αεράμυνας λόγω της συστοιχίας S-500 έκανε λόγο ο πρώην επικεφαλής των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων της Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Σεργκέι Κχατίλεφ.

Μια θυγατρική εταιρεία του κατασκευαστή, Almaz-Antey, δοκίμασε και έλεγξε τα πολλαπλά στοιχεία του νέου αεροπορικού συστήματος επόμενης γενιάς, δηλαδή των S-500

Ο πρώην επικεφαλής των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων της Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Σεργκέι Κχατίλεφ, ανέφερε πως οι S-500 θα μεταμορφώσουν ριζικά την αεράμυνα της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα «Moskovskiy Komsomolets» το εξής:

«Το σύστημα είναι ικανό να διεκπεραιώνει διάφορες ενέργειες, για παράδειγμα, την ανίχνευση και καταστροφή συμβατικών αεροδυναμικών στόχων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων, πυραύλων – οτιδήποτε πετάει με υπερηχητική ταχύτητα. Εκτός αυτού, όμως, το S-500 μπορεί να καταρρίψει βαλλιστικούς στόχους και όχι μόνο ενόσω κατευθύνονται προς το έδαφος, αλλά και σε όλα τα άλλα στάδια».

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε:

«Με την ικανότητά του να συντρίβει στόχους σε απόσταση έως και 600 χλμ. και σε υψόμετρο περίπου 200 χλμ., το S-500 μπορεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τους στόχους σε κοντινό χώρο. Με άλλα λόγια, αυτό είναι “ένα αντι-χωρικό όπλο”. Η συστοιχία διαθέτει ένα τμήμα προσέγγισης όπου ένας εντοπιστής εργάζεται σε στόχους που πετούν σε μέγιστο υψόμετρο, ενώ ο άλλος χρησιμοποιείται για όσους πετούν κοντά στο έδαφος σε υψόμετρα μέχρι 30 χλμ.».

Ο κ. Κχατίλεφ επισημαίνει, ακόμα, το εξής:

«Με την εμφάνιση μιας συστοιχίας, όπως των S-500, μπορούμε να μιλήσουμε για την αντιπυραυλική άμυνα ολόκληρων εδαφών. Αργότερα, όταν η παραγωγή αυτών των συστημάτων αυξηθεί και εκείνα βελτιωθούν, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τη δημιουργία -στη βάση τους- των αεροδιαστημικών αμυντικών μηχανισμών ολόκληρης της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η ρωσική εταιρεία, Rostec, υπέδειξε πως προτεραιότητά της θα είναι η κατασκευή του συστήματος για τον ρωσικό στρατό, πριν καν να αρχίσουν διαβουλεύσεις για εξαγωγές.

https://www.youtube.com/watch?v=NyN3kCjBFsE

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube