REAL TIME |

Weather Icon

Κυβέρνηση σε Ευρωπαίους: «Επίσημος διακινητής μεταναστών και προσφύγων η Τουρκία»

Κυβέρνηση σε Ευρωπαίους: «Επίσημος διακινητής μεταναστών και προσφύγων η Τουρκία»

Με τη χρήση ενός σύντομου βίντεο που δείχνει τις ενέργειες της Τουρκίας από την περασμένη Παρασκευή, κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν, το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εξηγήσουν γιατί η Ελλάδα αναγκάστηκε να καταφύγει σε έκτακτα μέτρα.

«Η Τουρκία βοήθησε και ενθάρρυνε συστηματικά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά και διατέθηκαν λεωφορεία σε όλους τους μετανάστες για δωρεάν μετακίνηση. Ποινικοί κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι για να πάνε στα σύνορα όπου Τούρκοι αστυνομικοί τους βοηθάνε εκτοξεύοντας χημικά στο ελληνικό έδαφος. Ο Ερντογάν ψευδώς ισχυρίζεται ότι 100.000 μετανάστες έχουν περάσει τα σύνορα και θα ακολουθήσουν εκατομμύρια άλλοι. Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να περάσουν τα χερσαία σύνορα, τουρκικά Μέσα προωθούν το πέρασμα από τη θάλασσα», αναφέρεται στο βίντεο.

Το βίντεο ντοκουμέντο με τη στάση της Άγκυρας παρουσίασαν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το δημοσίευσε την Πέμπτη (5/3) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

www.fonirodopis.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube