REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 8 Φεβρουαρίου 2020

Θρίαμβος του στρατού της Συρίας – Έθεσε υπό τον έλεγχό του το σύνολο του οδικού άξονα Μ5 που διέρχεται από το Ιντλίμπ

Θρίαμβος του στρατού της Συρίας – Έθεσε υπό τον έλεγχό του το σύνολο του οδικού άξονα Μ5 που διέρχεται από το Ιντλίμπ

Επιχειρησιακός θρίαμβος του συριακού στρατού, παρά τις απειλές της Τουρκίας.

Σήμερα οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το σύνολο του οδικού άξονα που οδηγεί από την πόλη Σαρακίμπ προς το Χαλέπι.

Σύμφωνα με το τουρκικό τμήμα της Deutsche Welle, που επικαλείται πληροφορίες του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, που έχει έδρα το Λονδίνο, ο στρατός της Συρίας ελέγχει πλέον το σύνολο του οδηγού άξονα Μ5 που διέρχεται από την επαρχία Ιντλίμπ και καταλήγει στην επαρχία Χαλεπίου.

Ωστόσο, για να απελευθερωθεί το σύνολο του οδικού άξονα, πρέπει να προελάσει ο στρατός της Συρίας και τα τελευταία 30χλμ που βρίσκονται στην επαρχία Χαλεπίου. 

Παρατηρητές θεωρούν ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών η απελευθέρωση και ο έλεγχος του συνόλου του οδικού άξονα που οδηγεί από τη Δαμασκό στο Χαλέπι και θεωρείται ο σημαντικότερος της χώρας.

Εν τω μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει στρατεύματα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και πυροβολικό, για να αποκόψει την προέλαση του στρατού της Συρίας προς την πρωτεύουσα Ινλτίμπ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube