Weather Icon

Β. Ιράκ: Ξεκίνησε και πάλι η εκπαίδευση Κούρδων πεσμεργκά από τους Γερμανούς

Β. Ιράκ: Ξεκίνησε και πάλι η εκπαίδευση Κούρδων πεσμεργκά από τους Γερμανούς

Οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ ξεκίνησαν και πάλι να εκπαιδεύουν Κούρδους μαχητές, ύστερα από προσωρινή αναστολή.

Για επανέναρξη του προγράμματος μέσω του οποίου ο Γερμανικός στρατός εκπαιδεύει Κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, κάνει λόγο ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου DPA.

Αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Γερμανικού στρατού, Bundeswehr, είχε ανασταλεί ύστερα από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, μετά από την εξουδετέρωση του Κασέμ Σολεϊμανί στην Βαγδάτη, η αποστολή των Γερμανών ξεκίνησε και πάλι την εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του Γερμανικού στρατού στο κεντρικό Ιράκ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, παρόλο που αναγνωριστικές πτήσεις γερμανικών αεροπλάνων που συμμετέχουν σε διεθνή αποστολή για τον εντοπισμό τρομοκρατών του ISIS, στην Συρία και το Ιράκ, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με μαχητικά αεροσκάφη Tornado να επιχειρούν από την αεροπορική βάση Αλ-Ασράκ της Ιορδανίας μέχρι τα τέλη του Μαρτίου.

Αν και μετά την εξουδετέρωση του Κασέμ Σολεϊμανί90 Γερμανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι παρέμειναν στην βάση του Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ, άλλα στελέχη και μονάδες είχαν μεταφερθεί στο Κουβέιτ και την Ιορδανία.

Την ίδια ώρα, αν και η Ιρακινή βουλή αποφάσισε την απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, ο Γερμανός υπουργός ΕξωτερικώνΧάικο Μας έχει αποκαλύψει πως η Ιρακινή κυβέρνηση επιθυμεί οι γερμανικές αποστολές στο Ιράκ να συνεχιστούν, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντέλ Αμπντέλ Μαχντί, το έχει επιβεβαιώσει στις γερμανικές αρχές.

Η Γερμανίδα υπουργός ΆμυναςΑνεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ επίσης έχει καλέσει για ευκαιρίες, προκειμένου οι διεθνείς αποστολές στη Βαγδάτη για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση τρομοκρατών, να συνεχιστούν.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube