Weather Icon
Λιβύη 19 Ιανουαρίου 2020

LNA: Αυτό συνέβη στη Μόσχα – Ο Χαφτάρ κατήγγειλε προκατασκευασμένες αποφάσεις

LNA: Αυτό συνέβη στη Μόσχα – Ο Χαφτάρ κατήγγειλε προκατασκευασμένες αποφάσεις

Σύμφωνα με αναρτήσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στο Twitter ο Χαλίφα Χαφτάρ και ο Ακίλα Σάλεχ Αΐσα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποχώρησαν από τις συζητήσεις της Μόσχας, καταγγέλοντας ότι οι αποφάσεις ήδη είχαν ληφθεί, χωρίς να έχουν λόγο στη διαμόρφωση τους!

Στον λογαριασμό στο twitter του LNA μεταφέρονται τοποθετήσεις του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος εξηγεί:
“Όπως ξεκινήσαμε, ανακαλύψαμε ότι όλα είχαν ήδη αποφασιστεί εκ των προτέρων, χωρίς να έχουμε απολύτως κανένα λόγο σε κανέναν από τους όρους που είχαν ήδη υπογραφεί. Ο Χαφτάρ και εγώ αρνηθήκαμε και θέσαμε τον πιο σημαντικό όρο που για εμάς είναι η πλήρης απελευθέρωση του εδάφους της Λιβύης από τρομοκράτες και μισθοφόρους”.

Και συνέχισε : Ο Χαλίφα Χαφτάρ και εγώ τις τελευταίες 8 ώρες δεχθήκαμε μεγάλη πίεση από Ρώσους αξιωματούχους και δεχθήκαμε απειλές από την Τουρκία να υπογράψουμε αλλά ο Στατάρχης ήταν ανυποχώρητος.

Έτσι, αποφασίσαμε να φύγουμε. H άλλη πλευρά (Τουρκική) ήταν έξαλλη, ακούσαμε, τελικά, ότι δεν είχαν επιτυχή έκβαση οι επιδιώξεις τους”.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube