REAL TIME |

Weather Icon
Αιγαίο , Τουρκία 2 Σεπτεμβρίου 2019

Η στρατιωτική “ερμηνεία” του πλήρους χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Παριστάμενος στην τελετή απονομής πτυχίων στους αποφοίτους όλων των Κλάδων, της Σχολής Εθνικής Αμύνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας (αντίστοιχη της δικής μας Σχολής Ναυτικών Δοκίμων) στην Τούζλα, ο πρόεδρος Ερντογάν υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της δεύτερης. Ήταν φυσικό το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στον πίνακα – χάρτη που κοσμεί πλέον τον τοίχο της Ακαδημίας στο συγκεκριμένο σημείο, με σκοπό ασφαλώς την προβολή και διαρκή υπενθύμιση, όχι μόνο στους Τούρκους επισήμους αλλά και τους ξένους σπουδαστές (από τους 325 αποφοίτους, οι 101 ήταν ξένοι από 16 χώρες) και υψηλούς επισκέπτες.
Ο χάρτης που απεικονίζει την εκτάσεως 462.000 τ. χλμ. θαλάσσια περιοχή που κυκλώνει την Τουρκία και αποκαλείται πλέον “Γαλάζια Πατρίδα”, προβάλει μια τεράστια την οποία πλέον η Τουρκία θεωρεί περίπου ως χώρο εθνικής κυριαρχίας. Πρόκειται για την τουρκική εκδοχή της “Μεγάλης Ιδέας” εις βάρος του Ελληνισμού,που ενώ μέχρι τώρα διάφοροι χάρτες εμφάνιζαν την διεκδικούμενη ΑΟΖ στην θαλάσσια περιοχή από Κρήτη μέχρι Κύπρο, εκτάσεως 153.900 τ. χλμ., στον χάρτη που κοσμεί την Ναυτική Ακαδημία, περιλαμβάνεται και τμήμα του Αιγαίου.

Για τη συνέχεια Doureios

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube