REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Μαΐου 2019

Πειραιάς – Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Η φλόγα ανάβει και μεταφέρει το μήνυμα

Πειραιάς – Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Η φλόγα ανάβει και μεταφέρει το μήνυμα

«Πυρρίχιος Δρόμος: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου».



Με το σύνθημα αυτό, και στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική δράση λαμπαδηφορίας συμβολικής ένωσης των δύο μεγαλύτερων λιμανιών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που υποδέχθηκαν χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες από τον Πόντο, επιζήσαντες της Γενοκτονίας.


Πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται τα πολιτιστικά σωματεία της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του Συλλόγου Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες», της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και της Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, αλλά και ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

 Η αφή της φλόγας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου (ώρα 16:00) στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, μπροστά από το Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube