REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Μαΐου 2019

Δάνεια 12,8 δισ. σε ξένους έναντι… 500 εκατ.

Λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ διέθεσαν ξένα funds και επενδυτές για την απόκτηση δανειακών υποχρεώσεων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τράπεζες συνολικού ύψους 12,8 δις. ευρώ.
Πρόκειται για πωλήσεις «πακέτων» μη εξυπηρετούμενων δανείων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυγίανσης των τραπεζικών ισολογισμών και της μείωσης του αποθέματος των «κόκκινων» δανείων. Η τιμή πώλησης, αντιστοιχεί σε λιγότερα από το 4% της συνολικής οφειλής, μόνο ικανοποιητική δεν είναι για τις τράπεζες, και προκαλεί μεγάλες ζημιές οι οποίες ωστόσο έχουν καλυφθεί από προβλέψεις.
Τραπεζικές πηγές σημειώνουν στο economistas.gr ότι πρόκειται συνολικά για 6 συναλλαγές πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν ολοκληρώσει Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν προβληματικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.

Για τη συνέχεια Economistas

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube