Weather Icon

Γενοκτονία, ένα εθνικό και διεθνές ζήτημα που πρέπει να αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα

Γενοκτονία, ένα εθνικό και διεθνές ζήτημα που πρέπει να αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα
Σάββας Καλεντερίδης

Στο άρθρο μας της Πρωτοχρονιάς κάναμε αναφορά στο θέμα της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας –Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων– και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην μαρτυρική Αμισό, για να αρχίσει η τελευταία και αγριότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Στην αναφορά μας αυτήν καταδεικνύεται η απουσία στρατηγικής –εν αντιθέσει προς τους Αρμενίους– από πλευράς του ελληνικού κράτους αλλά και του οργανωμένου χώρου των προσφύγων από την ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Καππαδοκία, τη Σμύρνη, το Αϊδίνι, τη Φώκαια, την Πέργαμο, το Αϊβαλί, την περιφέρεια του Μαρμαρά, τη Βιθυνία και άλλες περιοχές της Ανατολίας, για διεκδίκηση της δικαίωσης, η οποία περνά μέσα από την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα και εντέλει από την ίδια την Τουρκία.

Λόγω έλλειψης χώρου, δεν μπορέσαμε να αναφερθούμε στα ισχυρά κέντρα που υπάρχουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα οποία δρουν υπονομευτικά και έχουν ως στόχο την ακύρωση των νόμων του ελληνικού Κοινοβουλίου, με τους οποίους αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, και των Αρμενίων. Τα κέντρα αυτά ήταν που υπονόμευσαν την αναγνώριση, αφού προσπαθούσαν να εξαιρέσουν από τον λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο της γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των αναγνωστών μας, αν περνούσε ο νόμος όπως ήθελαν αυτά τα κέντρα, όποιος αρνιόταν κακόβουλα το Ολοκαύτωμα των Εβραίων θα παραβίαζε το νόμο και θα είχε ποινικές συνέπειες, ενώ όποιος έκανε το ίδιο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων, δεν θα είχε καμία συνέπεια. Δύο σε ένα που λέμε. Και υπονόμευση της Γενοκτονίας, και ρατσισμός.
Ευτυχώς που βρέθηκε ο Σάββας Αναστασιάδης και άλλοι 35 βουλευτές και έστειλαν εκείνη την ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Σαμαρά, και υπό το φόβο πτώσης της κυβέρνησης το νομοσχέδιο πέρασε με τις ίδιες πρόνοιες για όλες τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πάμε τώρα στο μεγάλο παιχνίδι που παίζεται με τις γενοκτονίες από τις μεγάλες δυνάμεις και από την Τουρκία.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, αν και φέρνουν το θέμα της αναγνώρισης πολλές φορές στο προσκήνιο, πάντα την τελευταία στιγμή κάτι συμβαίνει και το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες. Αυτό οφείλεται είτε στην παρέμβαση της Τουρκίας και σε ανταλλάγματα που παραχωρεί για να μην προχωρήσει η αναγνώριση, είτε σε άλλους βαθύτερους υπολογισμούς, όπως για παράδειγμα να επικρέμαται το θέμα της αναγνώρισης ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι της Τουρκίας.
Ανάλογα θέματα παρατηρήθηκαν στη Γαλλία, τότε που η Ένωση Τούρκων Βιομηχάνων εγκαταστάθηκε στο Παρίσι μοιράζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια σε Γάλλους γερουσιαστές, αποτρέποντας την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;
H συνέχεια στο Pontos-news και στην εφημερίδα δημοκρατία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube