Weather Icon

Στην Κύπρο ξανά το γρηγορότερο αποβατικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ

Στην Κύπρο ξανά το γρηγορότερο αποβατικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ
Ένα από τα γρηγορότερα πολεμικά και πιο σύγχρονα αποβατικά πλοία στον κόσμο, το αμερικανικό «USNS Carson City» (T-EPF-7) βρίσκεται από την Τετάρτη σε κυπριακά ύδατα και συγκεκριμένα ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας.
Το σκάφος κλάσης «Spearhead», αυτή την περίοδο είναι ενταγμένο στον 6ο Αμερικανικό Στόλο και εκτελεί αποστολές και ασκήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασαα.
Πριν την έλευσή του στην Κύπρο, το αποβατικό συμμετείχε σε ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Πρόκειται για ένα από τα γρηγορότερα πολεμικά πλοία στον κόσμο καθώς η μέγιστή ταχύτητά τους 43 κόμβους (περίπου 80 χλμ). Μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες και 40μελές πλήρωμα.

Είναι σκάφος κατασκευής 2016, έχει μήκος 106 μέτρων, ένα από τα νεότερα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, είναι αμφίβιο και είναι το νεότερο από δέκα παρόμοια αποβατικά ταχείας επέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του «USNS Carson City» στην Κύπρο. Τον περασμένο Ιανουάριο έχει επισκεφθεί το λιμάνι Λεμεσού.
Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube