Weather Icon
Πρόσωπα 2 Ιουνίου 2018

«Ο στρατιώτης πρέπει να ξημεροβραδιάζεται με μια και μόνη σκέψη: ‘’Η Πατρίς υπεράνω πάντων’’»

«Ο στρατιώτης πρέπει να ξημεροβραδιάζεται με μια και μόνη σκέψη: ‘’Η Πατρίς υπεράνω πάντων’’»
Πέτρος Αρταβάνης. Και μόνο το άκουσμα του ονόματος ξεδιπλώνει μνήμες, φέρνει στην επιφάνεια ιστορίες από το παρελθόν, αφηγήσεις ξεχωριστών περιστατικών σε πολλούς. Για τη Σάμο, που ο ίδιος αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα του, αποτελεί αξιωματικό θρύλο των Ειδικών Δυνάμεων που πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συγγραφή βιβλίου αφιερωμένου σε αυτή. 


Συζητώντας μαζί του διακρίνει κανείς εύκολα την ποιότητα του ανδρός και τα στοιχεία που “χτίζουν” χαρακτήρες για να υπηρετήσουν με σθένος την πατρίδα. Οι σκέψεις του για στιγμές του παρελθόντος, όπως η εισβολή στην Κύπρο, η σημερινή κατάσταση με τους εξ ανατολών γείτονες και φυσικά η Σάμος ξετυλίγονται στη συνέντευξη που παραχώρησε στον διευθυντή του “Σαμιακού Βήματος Μάνο Στεφανάκη.

1. Στρατηγέ μου, θέλω να ξεκινήσουμε γυρνώντας πίσω το χρόνο, σε χρόνια διαφορετικά από τα σημερινά. Σε μια Σάμο αλλιώτικη. Απ΄ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, αφιχθήκατε για πρώτη  στη Σάμο, νεαρός ανθυπολοχαγός, λίγους μήνες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.  Θέλω να μου μεταφέρετε τις πρώτες σας εντυπώσεις, την κατάσταση που επικρατούσε τότε και αν θυμάστε τι σκέψεις κάνατε, δεδομένου ότι διανύαμε άκρως τεταμένες σχέσεις με τους απέναντι.
για τη συνέχεια samiakonvima

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube