REAL TIME |

Weather Icon

ΕΕ προς Τουρκία: Εφαρμόστε τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα

ΕΕ προς Τουρκία: Εφαρμόστε τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα

Η Ευρώπη θέτει τη συνέχιση της συμφωνίας ως προϋπόθεση για τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων VISA – Η συμφωνία αφορά ότι αφορά στους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα
Να συνεχίσει την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα κάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Τουρκία κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής.
Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως η συνέχιση της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για τη φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων VISA για τους Τούρκους πολίτες. 
Παράλληλα σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος τόνισε πως η συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας αφορά τους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα και όχι από τα νησιά, καθώς η τελευταία κατηγορία υπάγεται στη συνολικότερη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
Η εκτίμηση της εκπροσώπου είναι πως ο αντίκτυπος θα είναι μάλλον μικρός, επισημαίνοντας όμως πως η θέση της Επιτροπής είναι πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα στο πλαίσιο των 72 προαπαιτούμενων για τις θεωρήσεις ΒΙΖΑ. 
Τέλος η Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως ο Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές και των δύο κρατών για το θέμα αυτό.
Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube