REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Οκτωβρίου 2017

Αυτό είναι μια ελληνική νίκη – Τούρκος αξιωματικός ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Κύπρο

Αυτό είναι μια ελληνική νίκη – Τούρκος αξιωματικός ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Κύπρο
  • (Φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
Ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο, καθώς Τούρκος αξιωματικός που έφτασε με κότερο ζήτησε πολιτικό άσυλο επικαλούμενος κίνδυνο για τον ίδιο και την οικογένειά του, λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία. Η εφημερίδα Φιλελεύθερος στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι το σκάφος του αξιωματικού έδεσε στη μαρίνα της Λάρνακας. Μαζί του έχει τη σύζυγό του που είναι καζακικής καταγωγής, ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα βρέφος.

Τα κυπριακά ΜΜΕ τονίζουν ότι μάλλον πρόκειται για υψηλόβαθμο αξιωματικό, με δεδομένο ότι διαθέτει σκάφος.
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι κατόπιν δικής του επιλογής παραμένει στο σκάφος με τη σύζυγό του, υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Λιμενικής Αστυνομίας. Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν υπηρετούσε στην Τουρκία ή στα Κατεχόμενα.
«Δεν σχολιάζω θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας», αρκέστηκε να πει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το αίτημα για πολιτικό άσυλο μεταβιβάστηκε στην Υπηρεσία Ασύλου, ενώ την υπόθεση παρακολουθούν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube