REAL TIME |

Απόψε στη Λαμία η παράσταση “Μαυροθάλασσα κυρά μου” που είναι αφιερωμένη στην Πόντια γυναίκα, μάνα, αντάρτισσα, παρχαρομάνα, δασκάλα

Απόψε στη Λαμία η παράσταση “Μαυροθάλασσα κυρά μου” που είναι αφιερωμένη στην Πόντια γυναίκα, μάνα, αντάρτισσα, παρχαρομάνα, δασκάλα

Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου οργανώνει την Κυριακή, 26 Μαΐου, στη Λαμία, η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, με τίτλο «Μαυροθάλασσα Κυρά μου».

Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση διανθισμένη με θεατρικά και κινησιολογικά δρώμενα, πλαισιωμένη με κείμενα ιστορικής αναδρομής, αλλά και λογοτεχνικού περιεχομένου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ) , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Λαμιέων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Στόχος της εκδήλωσης, που θα αρχίσει στις 20:00, στο αμφιθέατρο πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου της Μητρόπολης Φθιώτιδας, είναι η ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στη διατήρηση της ταυτότητας του ποντιακού ελληνισμού και της σημαντικής συμβολής της κατά την περίοδο της Γενοκτονίας.

Ο κύριος κορμός αποτελείται από μουσικά ταξίδια και τραγούδια των οποίων ερμηνεύτριες είναι μόνο γυναίκες τραγουδίστριες και οργανοπαίκτριες του ποντιακού πενταγράμμου, σε συνδυασμό με ποιήματα ή κείμενα που έγραψαν γυναίκες ποιήτριες ποντιακής καταγωγής αναφερόμενες σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής.

Η επιμέλεια των κειμένων ανήκει στην Αγγελική Παμπουκίδου, η οποία θα κάνει και την αφήγηση, μαζί με την Ξένια Ελευθεριάδου.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Θοδωρή Κοτίδη, ενώ στο τραγούδι θα εμφανιστούν οι Μελίνα Χατζηκαμάνου, η Αγγελική Παμπουκίδου και η Σοφία Τρικελίδου, η οποία θα παίξει και λύρα. Στο νταούλι θα είναι η Σοφία Χιντίδου.

Στην παράσταση θα συμμετάσχει επίσης το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube