Weather Icon

Stratfor: Ποιες απαντήσεις δεν έδωσε η Μάλτα

Stratfor: Ποιες απαντήσεις δεν έδωσε η Μάλτα

Η συμμετοχή του ΔΝΤ, τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και ο χρόνος εκταμίευσης της επόμενης δόσης παραμένουν ζητούμενα μετά τη Μάλτα. Πώς εμπλέκονται με την εγχώρια πολιτική σκηνή και τις κάλπες στη Γερμανία.

Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα και οι πιστωτές της κατέληξαν σε συμφωνία στις 7 Απριλίου για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα για να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι επιθεωρητές των πιστωτών θα επισκεφθούν την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Αν και η συμφωνία της 7ης Απριλίου επαναφέρει σε τροχιά το πρόγραμμα διάσωσης, μετά από μήνες καθυστερήσεων, σημαντικά ερωτήματα, όπως η εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, και η χορήγηση μέτρων ελάφρυνσης χρέους, δεν διευθετήθηκαν.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοίνωσε πως η Ελλάδα υποσχέθηκε να εφαρμόσει περικοπές στο συνταξιοδοτικό της σύστημα το 2019 και φορολογικές μεταρρυθμίσεις το 2020. Ο χρόνος των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντικός: η Αθήνα έχει προσπαθήσει να καθυστερήσει την εφαρμογή αμφιλεγόμενων μέτρων όσο το δυνατόν περισσότερο διότι οι γενικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του 2019. Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης πως θα επιτραπεί στην Αθήνα να εισάγει απροσδιόριστα «επεκτατικά αντίμετρα» για να αμβλύνει τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις των αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις και τους φόρους.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube