REAL TIME |

Weather Icon

Ο βρετανικός τύπος για την τύχη των 8 Τούρκων

Η αναμενόμενη απόφαση του Αρείου Πάγου επί του αιτήματος έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχει υποβάλλει η Τουρκία απασχολεί και τον κυριακάτικο βρετανικό τύπο. Observer και Sunday Times διατυπώνουν στάσεις και επιφυλάξεις σχετικά με μία απόφαση υπέρ της έκδοσης των 8, αλλά και σχετικά με τις πιθανές συνέπειες που αυτή θα έχει στις βασικές αξίες της δημοκρατίας.
H τύχη των οκτώ τούρκων αεροπόρων θα δείξει αν υπάρχει δημοκρατία
To μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο, αν η γενέτειρα της δημοκρατίας δεχθεί να εκδώσει τους οκτώ «πραξικοπηματίες» στην Τουρκία
Του Nick Cohen
Τα δύσκολα διλήμματα για τις δημοκρατίες συσσωρεύονται με ταχύτητα που μας είναι δύσκολο να αφομοιώσουμε. Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι δυτικοί αναρωτήθηκαν πως μπορούν να αντισταθούν στους τυράννους. Πρέπει να παρέμβουμε για να σταματήσουμε τη γενοκτονία στη Βοσνία; Πρέπει να επιβάλουμε αντίποινα, ή μποϊκοτάζ, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Θιβετιανών; Η άνοδος της κομμουνιστικής Κίνας, της Ρωσίας του Πούτιν και της Τουρκίας του Ερντογάν άλλαξαν τους όρους της συζήτησης. Το ερώτημα δεν ήταν πια αν πρέπει να παρέμβουμε αλλά αν μπορούμε να παρέμβουμε, απέναντι σε δυνάμεις που έχουν τεράστιες αντιστάσεις στις πιέσεις.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube