REAL TIME |

Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα 25 Απριλίου 2016

Χορεύοντας στα ερείπια του κράτους

Χορεύοντας στα ερείπια του κράτους
Το δημόσιο εκχώρησε βασικές λειτουργίες του σε συνδικαλιστικούς φορείς-συντεχνίες και τώρα πληρώνει το τίμημα. Η περίπτωση των μηχανικών, των δικηγόρων και των οικονομολόγων. Από τις καταλήψεις στα σχολεία στο θλιβερό σήμερα.
Υπάρχει μία προϊούσα διακοπή βασικών λειτουργιών του ελληνικού κράτους. Το φαινόμενο συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και υποτιμάται γιατί η διαδικασία είναι σταδιακή και την έχουμε συνηθίσει. Εικάζω ότι κάποιες λειτουργίες του ελληνικού κράτους πριν από 30 ή 50 χρόνια ίσως να ήταν καλύτερης ποιότητας, παρά την πρόοδο της τεχνολογίας και την ένταξή μας στην ΕΕ πριν από 35 χρόνια.

Όλοι για την πάρτη μας και ο καθένας για τη συντεχνία του

Ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητήριου δήλωσε ότι θα στήσει μπλόκο στην έκδοση αδειών δόμησης, στις δηλώσεις αυθαιρέτων, στην έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης κτιρίων αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη αδειοδότηση απαιτεί υπογραφή μηχανικού. Βέβαια από 25/1/16 δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες, γιατί το ΤΕΕ δεν εισπράττει τις αμοιβές των μηχανικών που είναι απαραίτητες σαν κωδικός στις διαδικασίες.
Είναι ακατανόητο γιατί το κράτος εκχώρησε λειτουργίες του στο ΤΕΕ (όπως το σύστημα νομιμοποίησης αυθαιρέτων), όταν τα στοιχεία λειτουργούν στο ΥΠΕΚΑ. Πάντως η εκχώρηση κρατικών λειτουργιών σε τρίτους δεν είναι κάτι πρωτότυπο καθώς έχει γίνει και στο παρελθόν, όπως με το ΓΕΜΗ. Κάποιοι συνδικαλιστές πείθουν άβουλους υπουργούς ότι «δεν δουλεύει το κράτος» και το υποκαθιστούν για να το εκβιάζουν με το αζημίωτο, με τις δικές του εκχωρημένες διαδικασίες!

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube