REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 15 Ιουνίου 2015

Μαξίμου: Ετοιμοι να επανέλθουμε στις διαπραγματεύσεις – Αναμένουμε πρόσκληση των Θεσμών

Μαξίμου: Ετοιμοι να επανέλθουμε στις διαπραγματεύσεις – Αναμένουμε πρόσκληση των Θεσμών
Με την διαπραγματευτική ομάδα συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας – Συνάντηση Πρωθυπουργού με Τσακαλώτο, Βαρουφάκη, Βούτση στη Βουλή το πρωί – Συνεδριάζει την Τρίτη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στις διαπραγματεύσεις, αναμένουμε πρόταση των Θεσμών αναφέρουν πηγές του Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

«Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία.

Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης».

Τσίπρας με διαπραγματευτική ομάδα στο Μαξίμου

Με τον συντονιστή της διαπραγμάτευσης αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα η οποία τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις του Σαββατοκύριακου προκειμένου να χαράξουν την κυβερνητική στρατηγική ενόψει του Eurogroup.

Επίσης στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο Μαξίμου και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.

Ο πρωθυπουργός έχει συνεργασία αυτή την ώρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


Την Τρίτη στις 13.00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube