Weather Icon

FT: Οι πολιτικές επιλογές που θα σφραγγίσουν τη μοίρα της Ελλάδας

FT: Οι πολιτικές επιλογές που θα σφραγγίσουν τη μοίρα της Ελλάδας
 H υπόλοιπη ευρωζώνη έχει συμπεράνει ότι η Αθήνα είναι ανίκανη ή απρόθυμη – πιθανόν και τα δύο – να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Για τα μάτια του κόσμου η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο. Ποιες είναι οι πολιτικές και γεωπολιτικές ισορροπίες που θα κρίνουν τη μοίρα της χώρας. Οι δυο γραμμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση Βαρουφάκη. Η θεωρία συνομωσίας και οι… γάϊδαροι που πετούν.
Ξεχάστε τα ποσοστά χρεών, τους προϋπολογισμούς, τη ρευστότητα και τα υπόλοιπα. Οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ και της Ε.Ε. με την ελληνική κυβερνηση είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου. Η ελληνική κρίση πάντα αφορούσε τόσο την πολιτική, όσο και την οικονομία. Τώρα αφορά πλέον μόνο στην πολιτική.

Υπάρχουν δύο θεωρίες για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας. Η μία τους παρουσιάζει ως άτσαλους ερασιτέχνες που ξόδεψαν τους τελευταίους μήνες σκάβοντας  έναν ακόμα βαθύτερο οικονομικό λάκο για την Ελλάδα – την ώρα που κατασπαταλούσαν την καλή θέληση και την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων. Η άλλη λέει, ότι οι χαζομάρες του Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργού Οικονομικών, είναι μία καλοσχεδιασμένη πολιτική φάρσα για να απελευθερώσει την Ελλάδα από τις δαγκάνες των ανελέητων δανειστών της.

Η πρώτη υπόθεση είναι η πιο δημοφιλής. Οι κομπασμοί και οι πιρουέτες, οι συνεντεύξεις σε γκλάμουρ περιοδικά, ο… προπτυχιακού επιπέδου Μαρξισμός και η λατρεία της δημοσιότητας – όλα δείχνουν μίακολοσσιαία αποτυχία από μέρους του κ. Βαρουφάκη να κατανοήσει αφενός τις δοκιμασίες που υφίσταται η Ελλάδα κι αφετέρου τις ευαισθησίες των ευρωπαίων εταίρων. Και την ίδια στιγμή δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ έχουν χαθεί από τις ελληνικές τράπεζες καθώς οι Έλληνες καταθέτες συσσωρεύουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Για περισσότερα Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube