REAL TIME |

Weather Icon

Alpha Bank: Η παρατεταμένη αβεβαιότητα βουλιάζει την οικονομία

Alpha Bank: Η παρατεταμένη αβεβαιότητα βουλιάζει την οικονομία
Τι αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό αναπτύξεως στο πρώτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις σχετικά με την ανασχετική επίπτωση της παρατεταμένης αβεβαιότητας επί της οικονομικής δραστηριότητας και ιδιαίτερα της επενδυτικής δαπάνης. Ο ρυθμός μεγεθύνσεως της οικονομικής δραστηριότητας στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015 έλαβε οριακά θετικό πρόσημο σε ετήσια βάση (0,3% με βάση τα εποχικώς διορθωμένα στοιχεία), έναντι μειώσεως κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Διαβάστε ολόκληρο το εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας

Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο 2015, έναντι μειώσεως 0,4% στο τέταρτο τρίμηνο 2014 και αυξήσεως 0,8% το πρώτο τρίμηνο 2014.
Συνεπώς, η οικονομία αδυνατεί να εισέλθει σε φάση ανακάμψεως, διανύοντας το δεύτερο κατά σειρά τρίμηνο με αρνητικό ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση.
Η εξέλιξη αυτή καθιστά αδήριτη την ανάγκη απομακρύνσεως της αβεβαιότητας και επιτεύξεως συμφωνίας προκειμένου να εξασφαλισθεί η αναγκαία ρευστότητα στην οικονομία και να ανακάμψουν οι επιχειρηματικές προσδοκίες, ώστε να αυξηθεί η επενδυτική δαπάνη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube