REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 3 Φεβρουαρίου 2015

Γέφυρες φιλίας στήνει ο Ασπρόπυργος με την Κριμαία

«Ο Δήμος Ασπροπύργου, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, διαπραγματεύεται νέους τρόπους συνεργασίας με την ρωσική πόλη Θεοδοσία της Κριμαίας Ρωσίας σχετικά με τη συνεργασία»: Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Rossotrudnichestvo στην Ελλάδα και διευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου Πιότρ Κούπρικοφ (ΡΠΕΚ). 

«Νομίζω πως οι δύο πόλεις θα καταλήξουν σύντομα σε συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας στο εγγύς μέλλον. Και αυτό είναι απολύτως φυσικό, διότι η περιοχή της Κριμαίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς εκεί ζουν πολλοί έλληνες- εκεί ζουν πολλοί Έλληνες».

Σύμφωνα με τον Κούπρικοφ, είναι σαφές ότι οι Έλληνες ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία. «Όλοι οι περιορισμοί στο αμοιβαίο εμπόριο, που προέκυψαν λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας και των περιοριστικών μέτρων από τη ρωσική πλευρά, φυσικά, τους έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά, – σημείωσε ο διπλωμάτης. Με την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, η Ελλάδα, φυσικά, θα αναπτύξει δεσμούς με τα τμήματα της χώρας, όπου κατοικούν πολλοί Έλληνες, όπως ακριβώς η Κριμαία».

Τηλεοπτική εκπομπή 
Το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι Attica TV άρχισε να μεταδίδει τακτικές εκπομπές για τον πολιτισμό της Ρωσίας και τη ρωσική γλώσσα, δήλωσε επίσης ο Πιότρ Κούπρικοφ. «Η εκπομπή “Γέφυρες Φιλίας: Ρωσία – Ελλάδα» απαίτησε πολλή και σημαντική προετοιμασία. Άρχισε να μεταδίδεται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη στο πράιμ τάιμ, στις 20:00, και επαναλαμβάνεται το Σάββατο την ίδια ώρα».
Και μαθήματα ρωσικής γλώσσας

Όσον αφορά τις άλλες δύο εκπομπές στο κανάλι Attica TV, από τα μέσα Ιανουαρίου, άρχισε ήδη ο κύκλος μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας για τα παιδιά, και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν μαθήματα για ενήλικες. 
Ο Διευθυντής του ΡΠΕΚ είπε ότι οι εκπομπές αποτελούν ιδιοκτησία του κέντρου, γι ‘αυτό θα προσπαθήσει να τις προσφέρει και σε άλλα κανάλια. «Θέλουμε να πάμε στην τηλεόραση και της βόρειας Ελλάδας, και αλλού, καθώς και τα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια, για να είναι το κοινό όσο το δυνατόν ευρύτερο. Τα μαθήματα ρωσικών θα βάλουμε και στην ιστοσελίδα
μας, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιηθούν όλοι που επιθυμούν να μαθαίνουν τη γλώσσα».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube