Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση επιτροπής του ΟΗΕ: «Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας» από το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία

Έκθεση επιτροπής του ΟΗΕ: «Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας» από το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία

REUTERS/STRINGER/IRAQ
Οι ειδικοί οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Έρευνας για τα Εγκλήματα στη Συρία ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να εξασφαλίσει ότι οι διοικητές του Ι.Κ. οι οποίοι είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου θα προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (φωτ. αρχείου).
Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου σε ευρεία κλίμακα στα εδάφη που έχει υπό τον έλεγχό του στη Συρία,υποστηρίζει η Επιτροπή Έρευνας για τα Εγκλήματα στη Συρία, η οποία έχει συγκροτηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην πρώτη έκθεσή της για την τζιχαντιστική οργάνωση, η Επιτροπή καταγράφει μακρά σειρά εγκλημάτων, η οποία βασίζεται στις πληροφορίες που έδωσαν 300 θύματα και αυτόπτες μάρτυρες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διέφυγαν ή ζουν ακόμη στη βορειοανατολική Συρία.

Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για μαζικές σφαγές σε βάρος θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων, αποκεφαλισμούς, σεξουαλική δουλεία και αναγκαστικές εγκυμοσύνες.
Οι ειδικοί οι οποίοι μετέχουν στην επιτροπή ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να εξασφαλίσει ότι οι διοικητές του Ι.Κ. οι οποίοι είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου θα προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
«Με τις μαζικές εκτελέσεις των αιχμαλώτων μαχητών και πολιτών έπειτα από επιθέσεις, τα μέλη του Ι.Κ. διέπραξαν στυγερές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και το έγκλημα πολέμου της μαζικής δολοφονίας», υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Το Ι.Κ. «έχει αποκεφαλίσει, πυροβολήσει και λιθοβολήσει άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε δημόσιους χώρους σε πόλεις και χωριά σε όλη τη βορειοανατολική Συρία», συνεχίζει η έκθεση. «Τα ακρωτηριασμένα πτώματα των εκτελεσμένων ανδρών συχνά εκτίθενται σε δημόσιο χώρο, ως προειδοποίηση για τους ντόπιους γι τις συνέπειες που θα υποστούν αν δεν υπακούσουν στην ένοπλη οργάνωση», σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς του ΟΗΕ.
Εκτελέσεις έχουν αναφερθεί στις επαρχίες Χαλέπι, Ράκα, Ιντλίμπ, Αλ Χασάκεχ και Ντέιρ Αλ Ζορ. «Οι μάρτυρες είδαν σώματα που ακόμη αιμορραγούσαν κρεμασμένα σε σταυρούς και κεφάλια καρφωμένα σε παλούκια», καταλήγει η έκθεση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube