Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Θα παρελάσουμε νικητές στην Κριμαία

Ουκρανία: Θα παρελάσουμε νικητές στην Κριμαία
Δηλώσεις του νέου υπουργού Άμυνας
Ο αντιστράτηγος Χελετέι, 46 ετών, εγκρίθηκε από τη Βουλή ως νέος υπουργός Άμυνας, αφού υποδείχθηκε για τη θέση από τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
Ο νέος υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Βαλέριι Χελετέι δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει «παρέλαση νίκης» στην Κριμαία, αποκαθιστώντας την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του.
Μιλώντας στην ουκρανική Βουλή, στο Κίεβο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστέψτε με, θα υπάρξει παρέλαση νίκης – σίγουρα – στην ουκρανική Σεβαστούπολη».
Η Ρωσία κατέκτησε και στη συνέχεια προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο τον Μάρτιο, μετά από δημοψήφισμα το οποίο δεν αναγνωρίστηκε από την διεθνή κοινότητα.
Ο αντιστράτηγος Χελετέι, 46 ετών, εγκρίθηκε από τη Βουλή ως νέος υπουργός Άμυνας, αφού υποδείχθηκε για τη θέση από τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.
Ο τελευταίος τον χαρακτήρισε «άνθρωπο ο οποίος θα εργαστεί μέρα και νύχτα για να αναδιοργανώσει τον στρατό και η Ουκρανία να ανακτήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες».
Η αναφορά του νέου υπουργού στην Σεβαστούπολη χειροκροτήθηκε θερμά από τους Ουκρανούς βουλευτές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube