Weather Icon
Εκλογές 2012 22 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Είμαστε οι πιό ευρωπαϊστές

Τσίπρας: Είμαστε οι πιό ευρωπαϊστές
Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας,  και κάθε δήλωση του μεταδίδεται και σχολιάζεται, από ραδιολεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και sites σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία τουλάχιστο 35 καναλιών παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο παρίσι, μαζι με τον ηγέτη της γαλλικής αριστεράς Ζαν Λυκ. Μελανσόν.
«Δεν ξέρω αν φοβίσαμε την Ευρώπη, αλλά μάλλον την ξαφνιάσαμε, όπως φαίνεται από την παρουσία σας εδώ», ειπε στους δημοσιογράφους, ξεκινώντας τη συνέντευξη.  «Αυτός  είναι ένας από τους στόχους μας. Να αναγκάσουμε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να δουν το πρόβλημα. Η κρίση του χρέους δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα. Αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης και συνεπώς πρέπει να αναζητήσουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση σ’ ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Να τους αναγκάσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας λαός, πουθενά στον κόσμο, πόσο δε μάλλον στην Ευρώπη, δεν μπορεί να οδηγείται εθελοντικά στην αυτοκτονία. Γιατί αυτό που συντελείται δυο χρόνια τώρα στην Ελλάδα, είναι μια υποβοηθούμενη αυτοκτονία του ελληνικού λαού, στο όνομα μάλιστα της αλληλεγγύης».
Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα προς την Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε χώρες της ευρωζώνης σαν σε προτεκτοράτα.  «Η Ελλάδα αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της  και ο ελληνικός λαός έχει υποβληθεί ήδη σε μεγάλες θυσίες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην Ελλάδα δίνουμε έναν αγώνα και για λογαριασμό των Γάλλων και των Γερμανών και όλων των ευρωπαϊκών λαών. Διότι, αν το πείραμα συνεχιστεί στην Ελλάδα, θα εξαχθεί και σ’ όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Ως προς την κινδυνολογία  περί εξόδου από το ευρώ και τις επικρίσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό, τόνισε: «Ειμαστε η πιο φιλοευρωπαϊκή πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Οι αυτοαποκαλούμενοι ευρωπαϊστές, με την πολιτική τους  οδηγούν την ευρωζώνη και την ΕΕ σε διάλυση».
Πηγή

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube