REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Ρωσία 8 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Πούτιν – Λίμπερμαν στην Μόσχα. «Άψογες οι εκλογές»

Συνάντηση Πούτιν – Λίμπερμαν στην Μόσχα. «Άψογες οι εκλογές»
Ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Κατά τη συνάντηση του την Τετάρτη στην Μόσχα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο ηγέτης της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε την θετική δυναμική των ρωσοισραηλινών σχέσεων σε πολλούς τομείς.

«Διεξάγουμε έναν διαρκή διάλογο», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «αναπτύσσονται κατά πρώτο λόγο στον οικονομικό τομέα».

Ο κ. Πούτιν υπενθύμισε ότι το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ αυξήθηκε κατά 54% το 2010.
«Αν και αυτή η αύξηση δεν είναι εντυπωσιακή σε απόλυτους αριθμούς, είναι ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό. Φέτος, τα αποτελέσματα ήταν πιο μετριοπαθή, αλλά η θετική δυναμική διατηρήθηκε», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σχεδόν 500.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν το Ισραήλ και περισσότεροι από 100.000 Ισραηλινούς επισκέφτηκαν τη Ρωσία το 2011.

«Χαίρομαι που διατηρούμε πολιτιστικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις», δήλωσε, πριν να υπενθυμίζει ότι το 2011 ήταν η 20η επέτειος της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την εγκυρότητα των ρωσικών εκλογών (Λίμπερμαν)

Ο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, βασίζεται στη γνώμη των ισραηλινών παρατηρητών, οι οποίοι περιγράφουν ως «δημοκρατικές» τις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου στη Ρωσία.

«Η απάντηση τους είναι απολύτως σαφής: οι εκλογές ήταν απόλυτα τίμιες, ελεύθερες και δημοκρατικές. Αυτή είναι η γνώμη μου, γιατί εμπιστεύομαι τους παρατηρητές μας», δήλωσε ο Λίμπερμαν την Τετάρτη το βράδυ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντίμιρ Πούτιν. Δήλωσε επίσης ότι κάλεσε προσωπικά τους παρατηρητές να ζητήσει τη γνώμη τους σχετικά με την εγκυρότητα των ρωσικών εκλογών.

Το Ισραήλ «παρακολούθησε στενά τις εκλογές στη Ρωσία», υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι Ισραηλινοί παρατηρητές «είναι έμπειροι άνθρωποι που έχουν οι ίδιοι εκλεγεί αρκετές φορές και που έχουν διοικήσει εκλογικά επιτελεία».

Σύμφωνα με τις αποστολές παρακολούθησης από τα ευρωπαϊκά όργανα, οι ρωσικές εκλογές αμαυρώθηκαν με απάτες, μεταξύ άλλων με την εισαγωγή εικονικών ψηφοδελτίων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα και συμπεριφορές που αποσκοπούσαν να εμποδίσουν την δραστηριότητα των παρατηρητών. Μια γνώμη που διαψεύδεται από ανεξάρτητους παρατηρητές οι οποίοι εκτίμησαν ιδιαίτερα τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, επισημαίνοντας ότι οι παρατηρήσεις τους είχαν περισσότερο τεχνικό χαρακτήρα.

Πηγή

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube