REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Νοεμβρίου 2011

«Ο πόλεμος δεν είναι πικ-νικ», λέει ο υπ. Άμυνας του Ισραήλ

ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑπου έχει καλλιεργηθεί περί σχεδιαζόμενης ισραηλινής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν έρχεται να αποκρούσει -για την ώρα- ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, λέγοντας ότι «ο πόλεμος δεν είναι πικ-νικ». Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για στρατιωτική επιχείρηση, διαψεύδοντας ως «παραληρηματικές» αναφορές των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι ο ίδιος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχουν επιλέξει αυτή την πορεία. «Ο πόλεμος δεν είναι πικ-νικ. Εμείς θέλουμε πικ-νικ. Δεν θέλουμε πόλεμο» είπε ο Εχούντ Μπαράκ για να προσθέσει σε κάθε περίπτωση πως το Ισραήλ πρέπει να είναι προετοιμασμένο για «δυσμενείς καταστάσεις» και πρέπει να προασπίσει την ασφάλειά του. Όλες οι επιλογές πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές, ανέφερε επαναλαμβάνοντας την πάγια, επίσημη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία έχει ορίσει ένα πυρηνικό Ιράν ως απειλή για την ύπαρξή του.

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σύμφωνα με την οποία το Ιράν προσπαθεί να κατασκευάσει ατομική βόμβα. «Η υπηρεσία έχει σοβαρές ανησυχίες που αφορούν μία πιθανή στρατιωτική διάσταση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος» αναφέρει η ΙΑΕΑ στο έγγραφό της, σημειώνοντας ότι βασίζεται σε αξιόπιστες πληροφορίες που δείχνουν ότι το «Ιράν έχει προχωρήσει σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός πυρηνικού εκρηκτικού μηχανισμού». Το νέο αυτό έγγραφο κομίζει καινούργια στοιχεία τα οποία φέρονται να καταδεικνύουν τις προσπάθειες του Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, καθώς και την πραγματοποίηση ερευνών και δοκιμών που έχουν σχέση με αυτά τα όπλα. Σύμφωνα με την ΙΑΕΑ, πριν από το 2003, οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο ενός δομημένου προγράμματος και ορισμένες από τις δραστηριότητες αυτές είναι πιθανό να συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Η ΙΑΕΑ κάλεσε το Ιράν να έρθει σε επαφή με την υπηρεσία χωρίς καθυστέρηση για να διασαφηνιστούν αυτές οι πληροφορίες.
http://www.philenews.com/digital/ 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube