REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Οκτωβρίου 2011

Η Τουρκία ενημέρωσε και επίσημα την Ρωσία ότι διακόπτει το συμβόλαιο για την αγορά του ρωσικού φυσικού αερίου

Η Τουρκία ενημέρωσε και επίσημα την Ρωσία ότι διακόπτει το συμβόλαιο για την αγορά του ρωσικού φυσικού αερίου.Το συμβόλαιο λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η τουρκική εταιρεία διαχείρισης του φυσικού αερίου ΤΡΆΟ ενημέρωσε τη ρωσική ΓΚΑΣΠΡΟΜ ότι το συμβόλαιο δεν θα ανανεωθεί εάν δεν μειωθεί η τιμή κατά 20%.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση από την ΓΚΑΣΜΟΠΡΟΜ.Η συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ευρύτερα είναι ένα από τα ζητήματα που διχάζουν τη Μόσχα και την Άγκυρα, οι σχέσεις των οποίων ψυχραίνονται όλο και περισσότερο.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ στη Μόσχα, η Ρωσία αντιδρά έντονα στον διαφαινόμενο αυξημένο ρόλο που επιδιώκει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην απειλητική της στάση απέναντι στις προσπάθειες της Κύπρου για εξόρυξη φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Η Άγκυρα, πρόσθεσε, έθεσε θέμα μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου, με τη Μόσχα να απαντά ότι αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των εταιρειών των δυο χωρών που το χειρίζονται.

Στο μεταξύ ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Μόσχα είναι και τα εμπόδια που θέτει η Άγκυρα στη διέλευση του Νότιου αγωγού Σάουθ Στρίμ.

Το γεγονός έχει δυσαρεστήσει έντονα τη Ρωσία,καθώς υπάρχει ανταγωνισμός με τον δυτικής κατασκευής αγωγό Ναμπούκο.
http://astra.mywebreview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube