Weather Icon
Γερμανία , Ισλάμ 6 Οκτωβρίου 2010

Στη Γερμανία Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για… ιμάμηδες

Το Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν θα προσφέρει από το 2011 το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης ιμάμηδων στη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Το πανεπιστήμιο, που βρίσκεται κοντά στην Στουτγκάρδη, σχεδιάζει να διορίσει έξι καθηγητές μέσα στα επόμενα χρόνια, με σκοπό να εκπαιδεύσουν 320 ιμάμηδες, προκειμένου να εργαστούν σε τζαμιά ή να παρέχουν παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο.

Σύμφωνα με ειδικούς, η ενσωμάτωση περίπου 4.000.000 μουσουλμάνων στη Γερμανία παρεμποδίζεται από το γεγονός ότι οι ιμάμηδες προέρχονται κυρίως από την Τουρκία, μιλούν λίγα γερμανικά και δεν γνωρίζουν τη δυτική ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Η έναρξη του προγράμματος αναμένεται να γίνει μέσα σε ένα έτος, ενώ το πανεπιστήμιο σχεδιάζει να διορίσει για εκπαιδευτές μουσουλμάνους θεολόγους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube