Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Δεκεμβρίου 2009

Δεν υποβαθμίζονται οι Βάσεις Δεκέλειας, ξεκαθαρίζουν οι Βρετανοί

Δεν υποβαθμίζονται οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων, μετά από σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ επισημαίνεται ότι πρόκειται για προσωρινή μετακίνηση στρατιωτών από τις Βάσεις Δεκέλειας προς τις Βάσεις Ακρωτηρίου, που δεν σχετίζεται με την πρόταση της βρετανικής Κυβέρνησης για παραχώρηση εδάφους, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «δεν υπάρχουν σχέδια για υποβάθμιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Δεκέλεια», ενώ επιβεβαιώνεται ότι έχουν μεταφερθεί, προσωρινά όμως, αριθμός στρατιωτών από την Δεκέλεια στις Βάσεις Ακρωτηρίου, καθώς γίνονται εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων «Αλεξάνδρα» στη Δεκέλεια. Προστίθεται ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στις Βάσεις Δεκέλειας.

Μόνο 80 στρατιώτες, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι αποτελούσαν μαζί με 62 Κύπριους μηχανικούς μέρος της ομάδας υποστήριξης, που διαλύεται. Αναφέρεται, επίσης, ότι οι ΒΒ βρίσκονται σε συνεννόηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων που επηρεάζονται, για να βρεθούν οι καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης τους.

Οι ΒΒ προσθέτουν, τέλος, ότι τίποτα από τα πιο πάνω δεν σχετίζεται με την πρόταση της βρετανικής Κυβέρνησης στις 11 Νοεμβρίου, για παραχώρηση εδάφους, στο πλαίσιο των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube