Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΓΔΜ: Συνάντηση Γκρούεφσκι-Αχμέτι για την αποκλιμάκωση της έντασης

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, και ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, «DUI», Αλί Αχμέτι, συναντήθηκαν το βράδυ στα Σκόπια, με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης που προκλήθηκε από τις αναφορές της λεγόμενης «μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας».

Όπως αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση, «οι κ.κ Γκρούεφσκι και Αχμέτι εξέφρασαν τη λύπη τους για τις προσβολές και τις αμφιλεγόμενες αναφορές που περιέχονται στην εγκυκλοπαίδεια και απηύθυναν σύσταση στη MANU (σ.σ η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ, η οποία επιμελήθηκε την εγκυκλοπαίδεια) να εξεύρει τρόπο για την υπέρβαση του προβλήματος».
Οι κ.κ Γκρούεφσκι και Αχμέτι, ακόμη, εκτίμησαν ότι «η περίπτωση με την έκδοση της εγκυκλοπαίδειας δεν πρέπει να επηρεάσει τις διεθνοτικές σχέσεις στην Μακεδονία και δεν πρέπει να πλήξει την προοπτική της χώρας, στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών της επιδιώξεων».

Οι αναφορές της εγκυκλοπαίδειας αυτής της MANU σχετικά με τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ προκάλεσαν τις οργισμένες αντιδράσεις των Αλβανών τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία και στο Κόσοβο.

ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube