REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 30 Μαΐου 2009

Ενέργεια: Εμπόδιο το αίτημα της Τουρκίας στην κατασκευή του Ναμπούκο


Το αίτημα της Τουρκίας για το 15% του φυσικού αερίου που μεταφέρεται μέσω του αγωγού Ναμπούκο δεν αποτελεί ζήτημα που θα συζητηθεί στις συνομιλίες μεταξύ των κυβερνήσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την προώθηση του έργου.Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποστηρίζει το έργο κατασκευής του συγκεκριμένου αγωγού, επιδιώκοντας να περιορίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά το ποσοστό φυσικού αερίου που διεκδικεί η Τουρκία αποτελεί ένα από τα πολλά εμπόδια στην κατασκευή του αγωγού, συνολικού μήκους 3.500 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του Ναμπούκο, Ράινχαρντ Μίτσεκ, μια συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων των χωρών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός αναμένεται να υπογραφεί τον Ιούνιο.
Ο κ. Μίτσεκ τόνισε ότι η Ευρώπη θα χρειασθεί και το φυσικό αέριο του Ναμπούκο και το φυσικό αέριο από Ρωσία. Μια τελική απόφαση για τον αγωγό Ναμπούκο αναμένεται στις αρχές του 2010 και οι εργασίες κατασκευής προβλέπεται να αρχίσουν το 2011.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube