REAL TIME |

Weather Icon

Συνάντηση Ομπάμα με τους ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αρμενίας, για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών

Συνάντηση Ομπάμα με τους ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αρμενίας, για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών

H Γενοκτονία των Αρμενίων και η αναγνώρισή της από την Τουρκία, είναι σοβαρό εμπόδιο στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας-Τουρκίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αρμενίας, τους οποίους παρότρυνε να καταλήξουν σύντομα σε μία συμφωνία για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, όπως έγινε γνωστό από Αμερικανό αξιωματούχο.
Η Άγκυρα και το Γερεβάν βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με στόχο τον τερματισμό της εχθρότητας μεταξύ τους, που διαρκεί σχεδόν έναν αιώνα, και υπάρχουν προσδοκίες ότι οι δύο γειτονικές χώρες μπορεί σύντομα να ανοίξουν τα σύνορα τους.
Ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αρμενίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube