Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Μαρτίου 2009

Χαλαρώνουν οι ΗΠΑ τους ταξιδιωτικούς και εμπορικούς περιορισμούς κατά της Κούβας

Χαλαρώνουν οι ΗΠΑ τους ταξιδιωτικούς και εμπορικούς περιορισμούς κατά της Κούβας


Αλλάζει η νομοθεσία
Την «παράδοση» που θέλει τους Δημοκρατικούς να χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς και εμπορικούς περιορισμούς κατά της Κούβας, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση Ομπάμα, καθώς νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Γερουσία αναιρεί ορισμένες αποφάσεις του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.
Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη…χρηματοδότηση της κυβέρνησης με 410 δισ. δολάρια.
Με βάση τις αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία, οι κουβανικής-αμερικανικής καταγωγής πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την Κούβα πιο συχνά, ενώ γίνεται πιο ελαστικό το εμπόριο γεωργικών προϊόντων και ιατροφαρμακευτικού υλικού.
Συγκεκριμένα, οι κουβανικής-αμερικανικής καταγωγής πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την Κούβα μία φορά το χρόνο και όχι μία φορά ανά τρία χρόνια, όπως ίσχυε επί προεδρίας Μπους. Επίσης, θα μπορούν να μένουν περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Τις νέες ρυθμίσεις χαιρέτισαν οι πολίτες της Κούβας, όμως οι Κουβανοί που μένουν μόνιμα στις ΗΠΑ υποδέχθηκαν τις αλλαγές με ανάμεικτα συναισθήματα.
Πολλοί ελπίζουν ο νέος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να προχωρήσει στην πλήρη άρση του εμπάργκο κατά της Κούβας, όμως υπάρχουν και αντίθετες φωνές που υποστηρίζουν πως η χαλάρωση των περιορισμών ισοδυναμεί με «αναγνώριση της 50χρονης δικτατορίας» στο νησί.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube