Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Μαρτίου 2009

Βενεζουέλα: Προς εθνικοποίηση η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία τροφίμων

Βενεζουέλα: Προς εθνικοποίηση η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία τροφίμων

Τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία τροφίμων της Βενεζουέλας, Polar, απείλησε να εθνικοποιήσει ο πρόεδρος της χώρας, Ούγο Τσάβες, με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την παραγωγή ρυζιού από την κυρίοτερη εταιρεία παραγωγής τροφίμων.
Ο Τσάβες, τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε σύγκρουση με την Polar, και έχει κατασχέσει κάποια από τα μηχανήματά της κατηγορώντας την εταιρεία ότι αποφεύγει τους ελέχγους τιμών και ότι απέτυχε στην…παραγωγή επαρκούς ποσότητας φτηνού ρυζιού.
Η Polar, η οποία παράγει και διανέμει τρόφιμα και άλλα προϊόντα κατανάλωσης, από μπύρα ως αλεύρι, απείλησε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την κατάσχεση των μηχανημάτων της.
Παράλληλα, ο Τσάβες ανακοίνωσε την εθνικοποίηση μίας τοπικής μονάδας του αμερικανικού κολοσσού στον τομέα των τροφίμων, Cargill, με το αιτιολογικό ότι η εταιρεία δεν παράγει ρύζι που υπόκειται στους κυβερνητικούς ελέγχους τιμών.
Η Cargill είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία αμερικανικών συμφερόντων.
NAYTEMΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube