REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Μαρτίου 2009

Ιντερνετ στα Πομακοχώρια

Ιντερνετ στα Πομακοχώρια

Υπηρεσίες δορυφορικού ίντερνετ μπορούν να έχουν πλέον οι κάτοικοι του χωριού Κέχρο, ένα από τα Πομακοχώρια της ορεινής Ροδόπης καθώς στην περιοχή εγκαταστάθηκε, με τη συνεργασία των υπουργείων Μεταφορών και της Hellas Sat πιλοτικά τερματικό παροχής δορυφορικού ίντερνετ.
Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει τα αστικά κέντρα και τις απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.
Η κεραία τοποθετήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα του Κέχρου από την Hellas Sat, θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ, που…διαχειρίζεται τη λειτουργία του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου ενώ παρών ήταν και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Με το πρόγραμμα ΔΟΡΥ, όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, προβλέπεται η τοποθέτηση 1.300 κεραιών σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές και νησιά.
NAYTEMPORIKI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube