Weather Icon
Εκλογές 2009 14 Σεπτεμβρίου 2009

Καραμανλής κατά Παπανδρέου για τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Προσωποποίησε την επίθεση με βολές για αοριστολογία

Για άνευ προηγούμενου αοριστολογία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στην ομιλία αλλά και τη συνέντευξη Τύπου του κ. Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η αλήθεια είναι μία και κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει.
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Οφείλουμε, τώρα, άμεσα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το τεράστιο δημόσιο χρέος. Το τεράστιο δημόσιο χρέος που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν, και μας κληρονόμησαν.

Ο συνδυασμός τεράστιου δημοσίου χρέους και μεγάλης διεθνούς κρίσης οδηγεί σε πολύ σοβαρό δημόσιο έλλειμμα. Αυτά τα δύο μεγάλα προβλήματα: δημόσιο χρέος και έλλειμμα, είναι συγκεκριμένα. Πολύ συγκεκριμένα. Απαιτούν, πιεστικά, συγκεκριμένες λύσεις.

Μόνος τρόπος για την αντιμετώπισή τους, για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η δημοσιονομική εξυγίανση. Το νοικοκύρεμα της οικονομίας. Επειγόντως. Τώρα, και όχι αύριο».

Συνεχίζοντας προσωποποίησε την επίθεση του κατά του κ. Γ. Παπανδρέου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να είμαι όσο πιο καλόπιστος γίνεται για την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Περίμενα βεβαίως την αοριστία, τις γενικολογίες και τα ευχολόγια.

Όμως δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα ξεπερνούσε κάθε όριο στην κατεύθυνση αυτή. Η απουσία οποιουδήποτε σοβαρού μέτρου οικονομικής πολιτικής αποδεικνύει πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το μόνο που υπάρχει είναι ανέφικτες υποσχέσεις σε όλους και εξωπραγματικές παροχές προς κάθε κατεύθυνση. Δίνει υποσχέσεις που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τα επόμενα χρόνια.

Υπάρχουν μόνο ασύνδετα ευχάριστα μέτρα. Απουσιάζει έστω και ένα δυσάρεστο και αναγκαίο μέτρο στις κρίσιμες συνθήκες που ζούμε. Συνθήκες που απαιτούν δύσκολες αποφάσεις».

Στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα: «Πού θα βρεθούν τα απίστευτα ποσά για να εκπληρωθούν οι τόσες υποσχέσεις»; για να καταλήξει: «Λυπάμαι που αναγκάζομαι να καταλήξω σε μια αυτονόητη διαπίστωση: Η επιδίωξη της ομιλίας του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν να παραπλανηθούν οι πολίτες.

Ότι τάχα οι σοβαρές συνέπειες της κρίσης αντιμετωπίζονται όχι απλώς ανώδυνα, αλλά με απλόχερες παροχές. Παροχές που δεν αντέχει η οικονομία. Που είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Που θα οδηγήσουν σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα.

Καθώς θα χαθεί ανεκτίμητος χρόνος για να αντιδράσουμε αποφασιστικά στη κρίση. Ενώ θα πολλαπλασιασθούν τα προβλήματα. Έτσι, μετά τα πρόσκαιρα ευχάριστα μέτρα η αμείλικτη πραγματικότητα θα οδηγεί σε πολύ πιο σκληρά μέτρα από τις αναγκαίες αποφάσεις που εμείς τώρα προτείνουμε.

Ο δρόμος της ανάκαμψης θα γίνει ιδιαίτερα ανηφορικός με θύματα τους πολίτες και το βιοτικό τους επίπεδο. Διότι είναι οι πολίτες που θα πληρώσουν από το μείγμα απουσίας σχεδίου, υποσχέσεων, λαϊκισμού και άκρας ανευθυνότητας».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε εξαπολύσει το Σάββατο σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αοριστολογίες και υποσχέσεις. «Το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται παντελώς ανέτοιμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Ανέτοιμο να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο. Ανέτοιμο για συγκεκριμένες λύσεις. Ανέτοιμο για τις αναγκαίες πολιτικές.»

Αλλαγές

Ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα, στη δομή και τη λειτουργία της κυβέρνησης προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ενώ εμφανίσθηκε βέβαιος για νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές.

Ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε την ανάγκη εκτεταμένης ανανέωσης στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τη χρησιμοποίηση προσώπων καταξιωμένων στην κοινωνία, χωρίς κομματική ταυτότητα.

«Η εμπειρία μου πια μου λέει ότι χρειάζεται πολύ σημαντική, εκτεταμένη ανανέωση, και η δεξαμενή στελεχών δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά η όποια κοινοβουλευτική ομάδα», σημείωσε. «Να ξέρετε ότι τα ψηφοδέλτιά μας θα είναι γεμάτα από νέους ανθρώπους. Θα δείτε ότι θα κάνουμε μια ανανέωση, η οποία ξεπερνάει το 50% συνολικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έκανε λόγο για αυτονόμηση του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, δημιουργία υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών και επανένωση των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube