Weather Icon
Ελλάδα 29 Απριλίου 2024

Καταγγελία: Πώς το τραπεζικό σύστημα παρακωλύει την εκλογική διαδικασία

Καταγγελία: Πώς το τραπεζικό σύστημα παρακωλύει την εκλογική διαδικασία

Κωλυσιεργίες από την Εθνική Τράπεζα

Γράφει ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

Την Πρωταπριλιά το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ. αρ. 30836 έγγραφό του ενημέρωσε την Ελληνική Ενωση Τραπεζών για την διαδικασία ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών υποψηφίων στις εκλογές της 9.6.2024.

Λεει η ανακοίνωση ότι “οι υποψήφιοι εντος προθεσμίας 10 εργασίμων ημερών (15 Μαιου) απο την υποβολή της υποψηφιότητός τους, ανοίγουν υποχρεωτικά εναν τραπεζικο λογαριασμό, σε ελληνικο πιστωτικο ιδρυμα εδρευον και εγκατεστημένον στην Ελληνική Επικράτεια, τον οποίον οι ιδιοι υποψήφιοι υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν αυθημερόν στην Επιτροπη Ελέγχου του αρθρου 25 του νόμου 5026/2023.”

Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, προφανώς νομίζοντας οτι ειναι πρωταπρλιατικο αστείο, έγραψε στα παλια της τα παπόυτσια τς οδηγιες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πήγα στην ΕΤΕ του Αιγίου σήμερα και τους ειπα οτι θελω να ανοίξω τον σχετικό λογαριασμό. Μου ειπαν οτι πρέπει να κλείσω rendezvous. Απάντησα οτι δεν εχω τον χρόνο, γιατι υπάρχει η προθεσμία των 10 εργασίμων ημερών και μου ειπαν οτι δεν μπορόυν να κάνουν τίποτα. Τους ειπα οτι παρεμποδιζεται ετσι η εκλογικη διαδικασια. Μου ειπαν να κλεισω συναντηση. Μεσω των κεντρικών τηλεφώνων της ΕΤΕ κλεισθηκε συνάντηση στις 15 Μαιου, τελευταια μέρα της προθεσμίας. Και για να ανοιξεις τον λογαριασμο ζητάνε ταυτοτητα, εκκαθαριστικο εφορίας, λογαριασμο ΔΕΚΟ, αριθμο κινητου τηλεφωνου. Δεν μου ζήτησαν την υπεθυνη δήλωση του κομματος που αναφερει τους υποψηφίους ευρωβουλευτες.

Θα πρέπει το Υπουργειο Εσωτερικών να παρέμβει εκ νέου προς τις Τράπεζες για να εξυπηρετησουν τους υποψηφιους κατα προτεραιοτητα.

Διαφορετικα θα κατηγορηθει το Κρατος και το Τραπεζικο σύστημα οτι παρεμποδίζουν την εκλογικη διαδικασία.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος
Πρέσβης επι τιμη
Υποψήφιος ευρωβουλευτής της Κίνησης Πολιτών ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube