Οι πακιστανικές αρχές επιτέθηκαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο Βελουχιστάν, απήγαγαν 12 γυναίκες και πάνω από 50 άνδρες

Οι πακιστανικές αρχές επιτέθηκαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο Βελουχιστάν, απήγαγαν 12 γυναίκες και πάνω από 50 άνδρες

Οι Πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στην καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το Πανεπιστήμιο του Βελουχιστάν και απήγαγαν 12 γυναίκες και περισσότερους από 50 άνδρες από την εθνική συγκέντρωση των Βελουχιστάν, υποδηλώνοντας μια αυξημένη καταστολή των διαφωνούντων στο Βελουχιστάν.

«Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βελουχιστάν βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Οι κρατικοί θεσμοί καταστέλλουν βάναυσα τις ειρηνικές φωνές, καταγράφοντας μια ακόμη ιστορία θηριωδιών κατά του λαού των Μπαλόχ. Η καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ενάντια στη βάναυση καταστολή των Baloch Raaji Muchi. Ενώ οι διαδηλωτές απαιτούσαν δικαιοσύνη, οι ίδιοι έγιναν στόχος ενός φασιστικού κράτους», προστίθεται στην ανάρτηση.

Σύμφωνα με το BYC, οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και παρέσυραν βίαια το ειρηνικό καραβάνι Baloch Raaji Muchi με έδρα το Καράτσι στο Kund Malir.

Η BYC δήλωσε: «Χθες, οι πακιστανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στην ειρηνική διαδήλωση του Baloch Raaji Muchi Karachi στο Kund Malir. Σε απάντηση, το καραβάνι έχει ξεκινήσει μια καθιστική διαμαρτυρία στο Zero Point και το Zero Point θα αποκλειστεί έως ότου τους επιτραπεί να ενωθούν με τον Baloch Raaji Muchi στο Gwadar».

Η Επιτροπή Baloch Yakjehti (BYC) υπογράμμισε τη σταθερότητα του λαού των Μπαλώχ που υποστηρίζει την Εθνική Συγκέντρωση των Μπαλώχ, παρά τις προσπάθειες του κράτους να εμποδίσει τη συμμετοχή τους. 

Παρά την κρατική παρέμβαση, το BYC τόνισε την αποφασιστικότητα των κοινοτήτων των Μπαλώχ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση ανησυχιών όπως αναγκαστικές εξαφανίσεις, εξωδικαστικές δολοφονίες, βασανιστήρια και αυθαίρετες κρατήσεις.

Η κοινότητα των Μπαλώχ έχει υποστεί βαθιά ταλαιπωρία από σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι εξαναγκαστικές εξαφανίσεις είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, όπου άτομα συλλαμβάνονται από κρατικές ή παρακρατικές δυνάμεις χωρίς νομικές κατηγορίες, αφήνοντας τις οικογένειες σε αγωνιώδη αβεβαιότητα και συχνά υποβάλλοντας τα θύματα σε βάναυσα βασανιστήρια.

Οι δολοφονίες επιδεινώνουν την κατάσταση. Στο στόχαστρο βρίσκονται ακτιβιστές και επικριτές χωρίς δίκαιες νομικές διαδικασίες με σκοπό την δημιουργία εκτεταμένου φόβου και στραγγαλισμού των διαφωνιών.

Τα βασανιστήρια και η κακομεταχείριση στην κράτηση είναι ευρέως διαδεδομένα, με τα θύματα να υφίστανται σωματική και ψυχολογική κακοποίηση για να αποσπάσουν ομολογίες ή να καταστείλουν την εναντίωση.

Οι αυθαίρετες κρατήσεις είναι επίσης συχνές, αναστατώνοντας τις ζωές και καλλιεργώντας μια διάχυτη ατμόσφαιρα φόβου. Επιπλέον, υπάρχει σημαντική καταστολή της ελευθερίας του λόγου, συμπεριλαμβανομένης της παρενόχλησης και της λογοκρισίας δημοσιογράφων και ακτιβιστών, η οποία καταπνίγει τη δημόσια συζήτηση και τον ανοικτό διάλογο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube