Weather Icon

Σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης, Δένδιας και Παναγιωτόπουλος

Σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης, Δένδιας και Παναγιωτόπουλος

Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο ο Έβρος και η Τουρκία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν το πρωί της Τετάρτης οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντίστοιχα.

Οι δύο υπουργοί είχαν σύσκεψη κορυφής με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των εξελίξεων στην περιοχή του Έβρου αλλά και των ευρύτερων σχέσεων με την Τουρκία.

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», διαμηνύοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι θέμα «μία κρύο και μία ζεστό».  

«Περνάμε από κλιμάκωση στην αποκλιμάκωση. Η Ελλάδα θέλει την αποκλιμάκωση και τη χείρα φιλίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Εφόσον η Τουρκία θέλει να συναντηθούμε σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα είναι πρόθυμη. Υπάρχουν μέρες που είναι αποκλιμακούμενη η κατάσταση και υπάρχουν μέρες που οι Τούρκοι λένε απαράδεκτα πράγματα».

Ειδική αναφορά έκανε και στο ζήτημα των συνόρων, διαβεβαιώνοντας ότι «τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται και θα φυλαχθούν απολύτως».

Στο μεταξύ, στον Έβρο μετέβη το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα έχει επαφές με στελέχη της Ελληνικής Συνοριοφυλακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε, τις προηγούμενες ώρες ελήφθη η απόφαση ενίσχυσης των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, μέσω της σταδιακής ανάπτυξης συνολικά 400 αστυνομικών υπαλλήλων.

Το Σαββατοκύριακο είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί πιθανής επιστροφής των μεταναστών στον Έβρο.

«Λόγω της πανδημίας, η κίνηση των μεταναστών έχει επιβραδυνθεί. Αλλά θα θέλουν να φύγουν από την Τουρκία μετά το τέλος της επιδημίας και δεν το λέω αυτό ως απειλή».

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube