Weather Icon
Αιγαίο , Εθνική Άμυνα 1 Μαρτίου 2020

Το είχαμε πει, οι πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους-Έβαλαν φωτιά στο κέντρο προσωρινής κράτησης της Σκάλας Συκαμνιάς

Το είχαμε πει, οι πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους-Έβαλαν φωτιά στο κέντρο προσωρινής κράτησης της Σκάλας Συκαμνιάς

Στις φλόγες έχει παραδοθεί το κέντρο υποδοχής (Stage 2) στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Το Stage 2 λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, οπότε έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου. Στο βίντεο που μεταδίδει το τοπικό ενημερωτικό site Στο Νησί, η φωτιά φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις.  Στο Stage 2 φιλοξενούνταν για μικρό διάστημα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφταναν στη Σκάλα Συκαμνιάς, πριν οδηγηθούν στη Μόρια.

Κάτοικοι στρέφονται κατά προσφύγων και μεταναστών

Εκατό και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από όσους έφτασαν στο νησί σήμερα, Κυριακή, μεταφέρθηκαν για να διαμείνουν στον περίφρακτο χώρο της επιβίβασης στα πλοία της γραμμής στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τους επιβαίνοντες σε δύο βάρκες που οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν επέτρεψαν στην Αστυνομία να προσεγγίσει στο ΚΥΤ της Μόριας και να τους αποβιβάσει εκεί.

Καθώς επίσης και τους επιβαίνοντες σε μια βάρκα που κάτοικοι της Θερμής δεν επέτρεψαν να αποβιβασθούν στο λιμάνι της Θερμής και αυτή τη στιγμή ρυμουλκούνται από το Λιμενικό Σώμα σε άγνωστη κατεύθυνση προκειμένου να αποβιβασθούν.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν ομάδα πολιτών απέκλησε το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube