Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία , Τρομοκρατία 17 Φεβρουαρίου 2020

Ο Συριακός Στρατός ασφαλίζει τα βορειοδυτικά του Χαλεπίου και προετοιμάζεται να ορμίσει στη Ταφτανάζ και την αεροπορική της βάση στην Ιντλίμπ

Ο Συριακός Στρατός ασφαλίζει τα βορειοδυτικά του Χαλεπίου και προετοιμάζεται να ορμίσει στη Ταφτανάζ και την αεροπορική της βάση στην Ιντλίμπ
Μονάδες του Συριακού Στρατού κατάφεραν να εξαλείψουν με επιτυχία τους τελευταίους ανταρτικούς θύλακες στο βορειοδυτικό Χαλέπι και βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από 5 χιλιόμετρα από την στρατηγική πόλη Ταφτανάζ και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της, τελευταίο σταθμό πριν την πρωτεύουσα του κυβερνείου της Ιντλίμπ. Η νίκη του συριακού στρατού στο Al-Zahraa βορειοδυτικά του Χαλεπίου βάζει τέλος σε μια από τις μακρύτερες μάχες στη συριακή διαμάχη. Μία μάχη που διήρκεσε περισσότερα από επτά χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων οι Σύροι αντάρτες, χρησιμοποιώντας υπόγειες στοές, δεν μπορούσαν ποτέ να νικηθούν μέχρι τώρα. Οι απώλειες που υπέστησαν οι Σύροι στρατιωτικοί δεν μετριούνται πλέον.

Συριακά άρματα μάχης  T-90 ρωσικής κατασκευής συμμετέχουν στις μάχες και μπορεί σύντομα να μετρηθούν με άρματα μάχης Leopard  2A4  γερμανικής κατασκευής και τα εκσυγχρονισμένη M-60 αμερικανικής κατασκευής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στην Ιντλίμπ. Οι αντάρτες χρησιμοποιούν επίσης μερικά Τ-90 που κατάκτησαν σε μάχες με το Συριακό Στρατό.

Μερικοί αντλαντιστές παρατηρητές αρνούνται συστηματικά να αναφέρουν τον τεχνικό όρο Συριακό Αραβικό Στρατό (Syrian Arab Army ή SAA), επίσημη ονομασία των συριακών ενόπλων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι έχουν καταστραφεί και ότι δεν παραμένουν παρά μόνο μερικές πολιτοφυλακές τις οποίες αποκαλούν, τη μια φορά  «δυνάμεις του καθεστώτος», την άλλη φορά «δυνάμεις του αλΆσσαντ», επαναλαμβάνοντας  λέξη προς λέξη τη ρητορική των Σύρων ανταρτών. Στην πραγματικότητα, οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας εξακολουθούν να υπάρχουν μετά από εννέα χρόνια πολέμου και οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων.
Οι Σύροί στρατιώτες δεν είχαν καμία άδεια για περισσότερα από έξι χρόνια στο βόρειο μέτωπο

Στην Ιντλίμπ, ρωσικές στρατιωτικές αστυνομικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Maarat Al-Neuman, πατρίδα του διάσημου Άραβα απαισιόδοξου ποιητή και φιλόσοφου Abou Alaa Al-Maari (10ο αιώνα), του οποίου το έργο επηρέασε έντονα τον Dante Alghieri στην ” Θεία Κωμωδία ” του.

Οι Ρώσοι βρίσκονται στα νότια της Ιντλίμπ, ο Τούρκος στη Ταφτανάζ, την Ιντλίμπ και τη Σαρμαντά, ενώ ενισχύσεις με περισσότερα από 50 τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ μόλις εισήλθαν στο Αλ-Χασάκα από το Ιράκ.

Το Μεγάλο Παιχνίδι συνεχίζεται.

Strategika51

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube