Weather Icon
ΗΠΑ 25 Απριλίου 2024

SOS Γερουσιαστή για TikTok: Ο νόμος θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας

SOS Γερουσιαστή για TikTok: Ο νόμος θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας

Η δημοφιλής εφαρμογή TikTok κινδυνεύει να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε τη νομοθεσία που επιβάλει στην κινεζική ByteDance την πώληση του TikTok ή την απαγόρευσή του στις ΗΠΑ, η γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Λαφόνζα Μπάτλερ κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να εξετάσει την πιθανή κατάληξη χιλιάδων Αμερικανών εργαζομένων της εφαρμογής, εάν αυτή τελικά απαγορευτεί.

Η πώληση του TikTok ήταν μέρος ενός νομοθετικού πακέτου που περιλάμβανε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, το Ισραήλ, τον Ινδο-Ειρηνικό και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Πέρασε από τη Γερουσία με ψήφους 79-18, με την Μπάτλερ του Δημοκρατικού Κόμματος να ψηφίζει υπέρ του σχεδίου νόμου.

Όπως αναφέρει το Politico, η Μπάτλερ, που διορίστηκε τον Οκτώβριο από τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ για να καλύψει τη θέση της θανούσας Νταϊάν Φάινσταϊν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σταθμίσει τις συνέπειες της νομοθεσίας για τους περίπου 8.000 εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι βρίσκονται κυρίως στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη.

«Η απασχόλησή τους και ο βιοπορισμός των οικογενειών τους κρέμονται από μια κλωστή», υποστήριξε.

Η δημοφιλής εφαρμογή TikTok κινδυνεύει να απαγορευτεί στη χώρα μέχρι το επόμενο έτος, αν δεν βρει νέο ιδιοκτήτη. Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει δικαστικά, υποστηρίζοντας ότι η νομοθεσία παραβιάζει τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας για τους 170 εκατ. χρήστες της στις ΗΠΑ.

Η Μπάτλερ δεν εξήγησε πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο η αμερικανική κυβέρνηση. Σημείωσε ωστόσο ότι οι «εργασιακές επιπτώσεις» της αναγκαστικής πώλησης της εφαρμογής «δεν αποτέλεσαν μέρος της ευρύτερης» συζήτησης για το TikTok, το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί απειλή για την εθνική ασφάλεια λόγω των δεσμών της εφαρμογής με την κινεζική κυβέρνηση.

Ορισμένοι από τους Αμερικανούς εργαζόμενους του TikTok, έγραψε η Μπάτλερ, βοήθησαν τις αρχές να κατανοήσουν την απειλή για την εθνική ασφάλεια και τις ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων που εγείρονται από την κινεζική ιδιοκτησία της εταιρείας.

«Με τη σειρά μας, πρέπει να αναγνωρίσουμε τον αντίκτυπο στους εργαζόμενους του TikTok και στις τοπικές οικονομίες μας, καθώς καθορίζουμε την πορεία προς την οποία θα κινηθούμε», έγραψε.

Πηγή: Politico, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube