REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ 1 Απριλίου 2024

Σήμερα οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα – Ο ισραηλινός στρατός έτοιμος να εισβάλει

Σήμερα οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα – Ο ισραηλινός στρατός έτοιμος να εισβάλει

Η αμερικανική αντιπροσωπεία θα έχει επικεφαλής τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και η ισραηλινή τον Ρον Ντέρμερ, σύμβουλο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον ομόλογο του Σάλιβαν, τον Τσάχι Χανέγκμπι. Σχεδιάζεται να ακολουθήσουν συνομιλίες διά ζώσης «την επόμενη εβδομάδα».

Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές ως αυτό το στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή (31/03), ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι IDF είναι έτοιμες να επιχειρήσουν στη Ράφα, να εκκενώσουν τον άμαχο πληθυσμό και να διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Σας διαβεβαιώνω ότι θα περάσω αυτή τη διαδικασία με επιτυχία και θα επιστρέψω στη δράση πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

«Είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε επιχειρησιακά και διεθνώς», τόνισε.

«Χρειάζεται χρόνος, αλλά θα γίνει», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, δεσμευόμενος ότι τα τάγματα της Χαμάς στην πόλη θα εξοντωθούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube