Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 25 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην Τσερκάσι – Έξι τραυματίες, ζημιές σε κρίσιμες υποδομές

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην Τσερκάσι – Έξι τραυματίες, ζημιές σε κρίσιμες υποδομές

Συνεχίζονται τα πλήγματα στην Ουκρανία

Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε την Πέμπτη την περιοχή Τσερκάσι της κεντρικής Ουκρανίας, προκαλώντας ζημιές σε κρίσιμες υποδομές και τραυματίζοντας έξι άτομα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Το πλήγμα χτύπησε πολιτικές και σιδηροδρομικές υποδομές στην πόλη Σμίλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ιλίγια Γέβλας.

πύραυλος Iskander-K χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόσθεσε ο Γέβλας.

Το ωστικό κύμα και τα συντρίμμια προκάλεσαν επίσης ζημιές σε 47 ιδιωτικές κατοικίες και έσπασαν παράθυρα σε ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τσερκάσι Ιχόρ Ταμπούρετς μέσω της εφαρμογής Telegram.

Η αεράμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε τον στόχο, επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προκαλέσει στο παρελθόν ζημιές σε σιδηροδρομικές υποδομές κατά τη διάρκεια ενός πλήγματος στις 19ης Απριλίου στην περιοχή του Ντνίπρο, έγραψε ο η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ουκρανίας Ukrzaliznytsia στο Telegram.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube