Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 21 Απριλίου 2024

OdaTv, τουρκικό κανάλι: Ακυρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ λόγω βοήθειας προς Ισραήλ (;)

OdaTv, τουρκικό κανάλι: Ακυρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ λόγω βοήθειας προς Ισραήλ (;)

Ο Ερντογάν θα μετέβαινε στις ΗΠΑ ως επίσημος προσκεκλημένος στις 9 Μαΐου

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επίσκεψης, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντήσει για πρώτη φορά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

 Το OdaTv μετέδωσε το πρωί της Κυριακής ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε και ότι η αιτία είναι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βοήθεια σε διάφορες χώρες, τερματίζοντας έτσι ένα 6μηνο πολιτικό αδιέξοδο. Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία, 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού (Ταϊβάν). Από το πακέτο των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται στο Ισραήλ προβλέπεται ότι 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας».

Το Haber Meydani μετά την είδηση αυτή έκανε μία ανάρτησή στην πλατφόρμα Χ, γράφοντας: «Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα μετέβαινε στις ΗΠΑ ως επίσημος προσκεκλημένος στις 9 Μαΐου. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι η επίσκεψη Ερντογάν για να συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο ακυρώθηκε. Λόγος ακύρωσης: η βοήθεια 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ».

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube