Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες ανάμεσα στα χτυπήματα, το Ισραήλ φέρεται να χτύπησε την Χεζμπολάχ σε περισσότερες από μια επιθέσεις, ραντάρ στη Συρία, ραντάρ στο Ιράν και οργανώσεις της οργάνωσης-ομπρέλα «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» (σ.σ. τις κατά κόρον σιιτικές Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης που όταν χτυπούν τις βάσεις των ΗΠΑ ή το Ισραήλ χρησιμοποιούν τον όρο Ισλαμική Αντίσταση). Μόνο στην Υεμένη δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής πλήγμα.

Το Ισραήλ πλην της περίπτωσης της Χεζμπολάχ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για κανένα από τα υπόλοιπα χτυπήματα τα οποία στην πλειονότητά τους εφόσον προήλθαν από το Ισραήλ, μάλλον έγιναν με F-35, τα οποία έχουν ανεπαίσθητο ή καθόλου στίγμα στα ραντάρ (σ.σ. Σε Συρία και Ιράν χτύπησαν μάλιστα βάσεις ραντάρ ως προκαταρκτικό χτύπημα). Παραμένει όμως ο Νο1 ύποπτος.

H βάση Kalsu από βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram το βράδυ των χτυπημάτων.

Λίβανος, Συρία, Ιράν, Ιράκ κατά σειρά οι επιθέσεις

Είναι απολύτως κατανοητό πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν έδωσαν μεγάλη έκταση στις επιθέσεις από «αγνώστους», για να μην συρθούν υπό την πίεση της κοινής γνώμης σε περαιτέρω αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, υπό τον φόβο των ΗΠΑ.

Μάλιστα στην περίπτωση του Ιράκ η επίσημη κυβέρνηση διέψευσε την επίθεση, την ώρα που οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF) την επιβεβαίωναν. Οι Δυνάμεις Λαϊκές Κινητοποίησης στο Ιράκ δήλωσαν ότι σημειώθηκε έκρηξη στο αρχηγείο τους στη στρατιωτική βάση Kalsu.

Πηγές από τη Βαγδάτη, όπως επικαλούνται Ιρακινά μέσα και το Al Mayadeen του Λιβάνου, διευκρίνισαν ότι η «επίθεση είχε ως στόχο το Διοικητήριο του επιτελείου των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, μια βάση αρμάτων μάχης και την είσοδο του αρχηγείου της Διοίκησης Τοποθεσιών της Βαβυλώνας».

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε την εγκατάσταση αεράμυνας στη νότια επαρχία Νταράα ξημερώματα Παρασκευής. «Ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση από τα βόρεια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με στόχο τις εγκαταστάσεις αεράμυνάς μας στη νότια περιοχή. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές», ανέφερε το SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

in.gr