Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 25 Απριλίου 2024

IDF: Επιχείρηση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο – Νεκροί δύο μαχητές της Χαμάς στη Γάζα

IDF: Επιχείρηση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο – Νεκροί δύο μαχητές της Χαμάς στη Γάζα

Αεροπορικές επιθέσεις σε δύο μέτωπα

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ένα κτίριο που οι IDF δηλώνουν ότι χρησιμοποιείται από την Χεζμπολάχ χτυπήθηκε στην Αλμα ας-Σαμπ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε την Τετάρτη σε «επιθετική επιχείρηση» σε «όλο τον νότο» του Λιβάνου, κάνοντας λόγο για βομβαρδισμούς της αεροπορίας και του πυροβολικού εναντίον 40 στόχων της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς, γύρω από την Άιτα ες Σαάμπ.

«Έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός στρατευμάτων στα σύνορα (…) οι μισοί διοικητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο έχουν εξαλειφθεί, οι άλλοι μισοί κρύβονται κι έχουν αφήσει ελεύθερο το πεδίο για τις επιχειρήσεις» του ισραηλινού στρατού, υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Από την πλευρά της, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ένας από τους ομήρους που πήρε στην άνευ προηγουμένου επίθεσή της την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, οι Times of Israel μεταδίδουν την Πέμπτη ότι ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε δύο Παλαιστίνιους της Χαμάς που προσπαθούσαν να εκτοξεύσουν ρουκέτες κατά του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην κεντρική Γάζα.

Σύμφωνα με τους IDF, οι δύο Παλαιστίνιοι εντοπίστηκαν από στρατιώτες της ταξιαρχίας Ναχάλ, πριν κληθεί ένα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο τελικά εξαπέλυσε την επίθεση η οποία στόχευσε επίσης τον εκτοξευτή ρουκετών και μια αποθήκη όπλων.

Περισσότερες από 30 άλλες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, ανέφεραν οι IDF.

liberal.gr με πληροφορίες από Times of Israel, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube