Weather Icon
ΗΠΑ 6 Απριλίου 2024

Μπάιντεν, μετά τη συνομιλία με Νετανιάχου: Το Ισραήλ ολοκληρώνει τα μέτρα που του ζητήθηκαν για την βοήθεια στη Γάζα

Μπάιντεν, μετά τη συνομιλία με Νετανιάχου: Το Ισραήλ ολοκληρώνει τα μέτρα που του ζητήθηκαν για την βοήθεια στη Γάζα

REUTERS/Leah Millis

Μια μέρα μετά από την επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναφέρθηκε στο Ισραήλ με δήλωσή του, μια μέρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως το Ισραήλ ολοκληρώνει τα μέτρα που ζήτησαν οι ΗΠΑ σχετικά με την αύξηση της μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα.

Όταν ρωτήθηκε εάν απείλησε ότι θα σταματήσει την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αυτής, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε αναχωρώντας από τον Λευκό Οίκο: «τους ζήτησα να κάνουν αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή».

Απαραίτητη η επίτευξη άμεσης εκεχειρίας
Κατά την χθεσινή επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η επίτευξη άμεσης εκεχειρίας είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως και για την προστασία των αμάχων. Προέτρεψε μάλιστα τον ισραηλινό πρωθυπουργό να ζητήσει από τους διαπραγματευτές του να συνάψουν συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Χαμάς.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις απειλές του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, με τον Μπάιντεν να διαβεβαιώνει τον Νετανιάχου για την σθεναρή υποστήριξη της Ουάσινγκτον απέναντι στις απειλές της Τεχεράνης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube